Povodom Dana oslobođenja i Dana opštine Bačka Palanka, u petak, 20. oktobra 2017. godine - uz prisustvo crkvenih verodostojnika, visokih funkcionera pokrajinske i opštinske vlasti, odbornika SO, gostiju iz inostranstva i iz susednih opština, kao i predstavnika javnog, sportskog i kulturnog života - održana je svečana sednica Skupštine opštine Bačka Palanka u sali bioskopa „Vojvodina“.

SVEČANO OBELEŽEN DAN OPŠTINE

Predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski, u svom pozdravnom govoru podsetio je prisutne na značaj slobode, kao i na velike žrtve onih koji su tokom Drugog svetskog rata dali svoje živote za oslobođenje.

Obraćajući se prisutnima predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, istakao je da je cilj opštinskog rukovodstva stvaranje povoljnih uslova za dolazak novih investitora u našu opštinu i da je cena uspeha težak rad, posvećenost poslu i odlučnost da damo sve od sebe zadatku koji je pred nama, a to je na kraju bolji život naših sugrađana.

Oktobarske nagrade za 2017. godinu, koje se tradicionalno uručuju na svečanoj sednici, dodeljene su kompaniji „Kovis“ d.o.o. i gradskoj Mesnoj zajednici „Stari grad“, a od pojedinaca Miti Plavšiću, poljoprivrednom proizvođaču i Nikoli Ćiriću, članu Udruženja odgajivača sitnih životinja „Golub“.

U kulturno – umetničkom programu učestvovali su Vojvođanski narodni orkestar „Gajde“ iz Bačke Palanke i KUD „Kosta Abrašević“.