Na osnovu Ugovora o saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica potpisao je u petak, 17. novembra 2017. godine, ugovore o kupovini dva seoska domaćinstva sa okućnicom i dodeli jednokratne pomoći.

Opštini Bačka Palanka, Ugovorom o saradnji na realizaciji pomoći za stvaranje i poboljšanju uslova stanovanja porodica izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i/ili opremi, dodeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.520.000 dinara na ime pomenute pomoći. Korisnici su dobili 1.200.000 dinara za pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom i 200.000 dinara za nabavku građevinskog materijala i/ili opreme. Opština Bačka Palanka učestvovala je u pomoći sopstvenim sredstvima u iznosu od 10%.

Ugovore su potpisale Zora Stojanović za seosko domaćinstvo u Viziću i Snježana Mijatović za domaćinstvo u Obrovcu.

Predsednik opštine istakao je da se uskoro završava i konkurs Opštine Bačka Palanka kojim se iz lokalnog budžeta dodeljuje pet paketa pomoći za kupovinu građevinskog materijala. Vrednost svakog paketa je 360.000 dinara. Takođe, predsednik Šušnica naglasio je da će se u narednom periodu, isto iz lokalnog budžeta, finansirati kupovina jednog seoskog domaćinstva i paketi građevinskog materijala.