Na 26. sednici Skupštine opštine, odbornici su razmatrali i donosili Rešenja i Odluke po 18 tačaka dnevnog reda. Na jučerašnjoj Sednici, doneta je i Odluka o dodeli Oktobarske nagrade Opštine Bačka Palanka za 2018. godinu.

Predsednik Skupštine opštine, Mita Lačanski, obrazložio je da se nagrada u vidu plakete dodeljuje PU „Mladost“ Bačka Palanka za postignute rezultate na polju pedagoškog rada. Nagrade u vidu zlatne značke dodeljuju se: Branislavu Šobotu iz Bačke Palanke za postignute rezultate na polju humanitarnog rada, Dragutinu Karlu Kostelcu iz Bačke Palanka za postignute rezultate u oblasti sporta i Nenadu Živkovu iz Bačke Palanke za postignute rezultate u oblasti kulturne delatnosti.

Odbornici Skupštine opštine na Sednici su takođe doneli Rešenje o imenovanju novog direktora Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ Bačka Palanka, zatim Zaključak o utvrđivanju Predloga ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za imenovanje predsednika i zamenika predsednika i članova Komisije za vođenje postupka i donošenja rešenja po zahtevu za vraćanje zemljišta, a u usvojeno je i Rešenje o obrazovanju Odbora za sprovođenje Odluke o podizanju spomenika Kralju Petru I Karađorđeviću u Bačkoj Palanci.

Odbornici Skupštine opštine Bačka Palanka većinom glasova usvojili su i ostale tačke dnevnog reda.